top of page

Technikai útmutató a NAV számla regisztrációhoz

Frissítve: 2021. jún. 1.

Ebben a blogcikkben megtudhatod, hogyan regisztrálj a NAV Online számla rendszerébe.


Mire lesz szükséged?

  • Ügyfélkapu felhasználónév/Jelszó (vállalkozásod van hozzárendelve)

  • Adóazonosító jel (ügyfélkapu tulajdonos)

  • Vállalkozás neve

  • Vállalkozás adószáma

  • Székhely

Felhasználónevek és jelszavak


A NAV összekötés kapcsán több rendszernek a felhasználójára és jelszavára lesz szükséged. Röviden összefoglaljuk mik ezek:

  • Ügyfélkapu felhasználónév és jelszó

  • NAV Online számla rendszer felhasználónév és jelszó

  • NAV Online számlarendszerében technikai felhasználó

  • Cloudehr felhasználónév (e-mail cím) és jelszó


0. Lépés

Ügyfélkapu regisztráció: Ha már van ügyfélkapu regisztrációd, akkor továbbléphetsz az 1. Lépésre. Ha nincs, akkor igényelned kell ügyfélkapu azonosítót. Ezt bármilyen természetes személy megteheti.

Amennyiben a személyi igazolványod 2016. január 1-jét követően állították ki, akkor tudod online is intézni az ügyeket az Ügyfélkapu oldalán. Ha erre nem vagy jogosult, akkor ügyfélkapus regisztrációdat igényelheted bármelyik okmányirodában vagy kormányablakban is. Miután megtörtént az Ügyfélkapu regisztráció, ne felejtsd el, hogy aktiválnod kell a felhasználódat, amit az e-mail-ben kapott egyszer használatos jelszóval tudod megtenni.


1. Lépés


Az https://onlineszamla.nav.gov.hu/home oldalon le kell bonyolítanunk egy regisztrációt. Ehhez legyen kéznél az adóigazolványod, mert szükséged lesz rá. (lásd: 4.pont)


2. Lépés

Ha először jársz itt, az oldal aljára görgetve az „Adatszolgáltatásra Kötelezett Adózói Regisztráció” fülre kattints.


3. Lépés

Jelentkezz be a már meglévő ügyfélkapu fiókba. (Ha ez még nincs valamilyen oknál fogva: https://ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio) FIGYELEM! Annak a felhasználónak az adatait használd itt, akihez az adott vállalkozás az ügyfélkapun belül hozzá van rendelve!


4. Lépés

Belépésed után következik az a pillanat, amikor meg kell adnod az adóazonosító jeledet. Az ellenőrzés gombra kattintva kérlek bizonyosodj meg róla, hogy helyesen írtad-e be.

5. Lépés

Tovább haladva a Felhasználónév ellenőrzése felirat alatt adj meg egy felhasználónevet, ami akár egyezhet az ügyfélkapuban használttal is.


6. Lépés

A következő lépésben a legördülő nyíl segítségével válaszd ki, hogy gazdálkodó szervezetként vagy egyéni vállalkozóként regisztrálsz, az ahhoz szükséges adatokat add meg a továbbiakban. Ne felejtsd el ellenőrizni!

7. Lépés

Töltsd ki a részletes adatokat. Ami lényeges: itt egy új, általad választott jelszót állíts be a NAV Online Számla rendszeréhez.


8. Lépés

Reméljük egy sikeres regisztrációt tudhatsz a hátad mögött. Most jelentkezz be a már ismert felhasználónévvel és jelszóval.


9. Lépés

Előfordulhat, hogy az adott felhasználónak több cég-felhasználó kapcsolata van, ekkor a jobb oldalt található legördülő menüre kell kattintani, válaszd a Cég-felhasználó kapcsolatok lehetőséget.

10. Lépés

Amennyiben csak egy cég-felhasználó kapcsolatod van, akkor automatikusan elnavigál az oldal a Cég-felhasználó kapcsolatok menüponthoz. Itt a jobb alsó MEGNYITÁS gombot válaszd.

11. Lépés

Ha nem irányított át a rendszer az előző pontban említett pontban említett helyre, akkor kattints a fenti menüsorban található “Felhasználók” menüre.


12. Lépés

Keresd jobb oldalt az “Új felhasználó” gombot és kattints rá.

13. Lépés

Most létre kell hoznod egy technikai felhasználót.


14. Lépés

Következő lépésként írj be egy általad választott jelszót, majd pipáld be alul a “számlák kezelése” és “számlák lekérdezése” négyzetet. Ha ezeket megtetted, kattinthatsz is a MENTÉS gombra.

15. Lépés

Kész a technikai felhasználód. Jöhet az XML kulcs generálása.

Ennek segítségével tud egymással kommunikálni a Cloudehr és az Online Számla rendszere.


Generáld le az összekötéshez szükséges XML kulcsot.


Az Online Számla rendszeren belül kattints a FELHASZNÁLÓK menüpontra.


A megfelelő felhasználó sorában kattints a RÉSZLETEK oszlopban található lefelé mutató háromszögre.


Válaszd a KULCSGENERÁLÁS opciót.


Az oldal tetején megtalálod a felhasználónevet, az XML aláírókulcsot és az XML cserekulcsot, ezeket kell a Cloudehr fiókodban megadnod. Érdemes az adatokat kimásolni egy külön dokumentumba.



Az Online Számla FELHASZNÁLÓK füle alatt két felhasználót fogsz látni, egy elsődleges és egy technikai felhasználót. A technikai felhasználó melletti kis nyílra kattintva bármikor újra eléred a korábban legenerált kulcsadatokat.


Jelentkezz ki, a nehezén már túl vagyunk. 16. Lépés

Amennyiben az összes lépéssel elkészültél, utána kell a Cloudehr rendszerben a technikai felhasználót beállítanod: a.) Lépj be a Cloudehr rendszerbe

b.) Kattints jobb oldalt fent a Beállításokra

c.) Válaszd ki a bal oldali almenüben a "Számlázás" menüt

d.) Kattints a "NAV Online számla bekötés" tabfülre

e.) Add meg az alábbi adatokat a felületen:


- Technikai felhasználóhoz generált felhasználónevet,

- a technikai felhasználóhoz megadott jelszavad,

- az XML aláírókulcsot,

- és az XML cserekulcsot.



Az adatok kitöltése után kattints a "Tesztelés" gombra. Erre kattintva tudod ellenőrizni, hogy sikerült-e összekapcsolnod a két rendszert. Ezzel készen is vagy a NAV Online számla összekötéssel! FONTOS! Ahhoz, hogy a Cloudehr-ben a beállítások működjenek, a számlázási adatokat is be kell írni a Beállítások/Számlázás/Általános beállítások alatt:

  • Rendelő cég neve

  • Székhely

  • Adószám

  • Bankszámlaszám

Amennyiben a beállítás kapcsán problémába ütköztél, kérjük hívd a Support vonalunkat: +36 1 701 6607

info@cloudehr.hu

Ügyfélszolgálat nyitva tartása:

minden hétköznap 9:00 és 17:00 óra között.

75 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page