top of page

Teendők áramszünet esetén

Frissítve: 2021. jún. 10.

Bizonyára veled is megesett már, hogy egy váratlan pillanatban áramszünet ütött be. Mai

modern világunkban, ahol lépten-nyomon digitális eszközök vesznek körül minket, különösképp kellemetlen és tehetetlen érzést eredményez ez a szituáció, illetve ami biztos, hogy sosem jön jókor. Ugye veled is előfordult már, hogy pont a legrosszabb pillanatban ment el az áram? Az orvoslás világában, ahol rengeteg adminisztratív teendő várat magára, egy valóságos rémálomnak tűnik, ha a munkát akár csak fél órára is, de meg kell szakítani.

Ezen a ponton - főleg Cloudehr Orvosi Szoftver felhasználójaként - joggal merülhet fel benned a kérdés: Mi lesz így a szoftveremmel és a menteni kívánt adatokkal? Hogyan lehetséges így adatot szolgáltatni és befejezni az adminisztrációt, majd helyzethez mérten elégedetten elengedni a pácienst? Ez a bejegyzés pont a hasonló felmerülő kérdések megválaszolásának céljából jött létre, ugyanis összeszedtük pár tippet, ami jól jöhet ezekben az időkben.


A Cloudehr egy felhőalapú orvosi szoftver, tehát használatához csupán egy böngészőre (például Google Chrome, Firefox, Edge), illetve internetre van szükség.

Amennyiben csak egy páciens kartonjába szeretnél belépni, vagy a naptárt használni, arra tökéletesen megfelel a telefonos, vagy tabletes hozzáférés is, viszont ha az EESZT felé való adatszolgáltatás a cél, azt kizárólag asztali számítógépről, vagy laptopról lehetséges elvégezni internet hozzáféréssel együtt.


Mire érdemes figyelni, mi a teendő ha elmegy az áram a szoftver használata közben?
  • Legyen laptopod!

Amennyiben asztali számítógépet használsz, áramszünet esetén több mint valószínű, hogy meg kell szakítanod a munkát, ugyanis a működéshez fix áramforrásra van szüksége. Az említett helyzetre felkészülve a legjobb amit tehetsz, hogy egy laptop is van a közeledben, ami adott esetben mentsváraddá válhat. Egyedüli feltétele csupán az, hogy az akkumulátor kellőképpen legyen feltöltve. Ha már a laptopoknál tartunk, fontos megemlíteni azt is, hogy alapvetően egy sokkal kényelmesebb munkavégzésben lehet része a rendelő csapatának, ha az asztali gépet laptopra cseréli, ugyanis mobilis, könnyebb és kevesebb helyet foglal. Arról, hogy pontosan milyen számítógépet ajánlatos venni, egy korábbi cikkünkben olvashatsz ide kattintva.

  • Legyen kéznél egy okostelefon!

Ha a rendelőben van laptop, vészhelyzet esetén az egyik legegyszerűbb megoldásnak az bizonyul, ha okostelefonról, melynek csomagjában van némi felhasználható adatforgalom, megosztod a mobilinternetet, majd egy kattintással könnyedén kapcsolódsz hozzá laptopoddal.

Fontos, hogy abban az esetben sem történik probléma, ha az adatok küldése az EESZT felé nem valósul meg azonnal, ugyanis ez utólag is megtehető akár egy napos csúszással is. A személyes hotspot megosztása iOS, illetve Android-os készülékkel is lehetséges, most pár lépésben be is mutatjuk ennek folyamatát.


- Mobilinternet megosztása iOS készülékkel:


iPhone használat esetén a Személyes hotspot funkció segítségével osztható meg USB, Bluetooth vagy WiFi hálózaton az internetet.

Első lépésként válaszd a Beállítások > Személyes hotspot menüpontot.


Kapcsold be a Csatlakozás engedélyezése mások számára beállítást, a személyes hotspothoz tartozó Wi-Fi jelszó módosításához pedig kattints a Személyes hotspot > Wi-Fi-jelszó menüpontra, majd gépeld be a kívánt karaktereket. Ezt követően más eszközök csatlakozásakor ezt a jelszót kell megadni.


A személyes hotspot ki-bekapcsolására a beállításokon belül található zöld csúszka segítségével van lehetőség.


- Mobilinternet megosztása Android készülékkel:


Android-os készüléknél a Beállítások > Kapcsolatok > Mobil hotspot és internet megosztás menüpontban található meg ez a lehetőség. Választhatunk, hogy USB, Bluetooth vagy WiFi segítségével kívánjuk-e megosztani az internetelérést, majd egy jelszó beállításával aktiválhatjuk a funkciót.


Mobil hotspot és internet megosztásra kattintva a csúszka segítségével aktiválható a megosztás.


A laptop csatlakoztatása a telefon hotspotjához:


1. Nyisd meg a másik eszközön a választható Wi-Fi-hálózatok listáját.

2. Válaszd ki a telefon hotspotjának nevét.

3. Add meg a telefon hotspotjának jelszavát.

4. Kattints a Csatlakozás lehetőségre.


Jó ha tudod:


Wi-Fi-hotspoton keresztül egyszerre akár tíz másik eszközzel is megoszthatod a telefon mobiladat-kapcsolatát.

  • Elektronikus számlázás helyett válaszd a készpénzes számla kiállítást!

A szoftvertől független okokból az elektronikus számlázás az egyetlen, ami nem fog működni, ugyanis a nyomtatónak feltétlenül áramra van szüksége. Amíg nem áll vissza a régi, jól megszokott rend, készpénzes számla kiállítását tanácsoljuk, majd a későbbiekben utólag is ki lehet nyomtatni a szóban forgó számlát.


Áramszünet - Cloudehr: 0 : 1

Összegzésképp az esetleges áramszünettel szemben egyértelműen a Cloudehr Orvosi Szoftver kerül ki győztesként veled együtt, amennyiben a fenti ötletek egyikét beveted és felkészült vagy hasonló helyzetekre.


Amennyiben kérdés merült fel benned, keresd bizalommal Support csapatunkat a +36 1 701 6607-es telefonszámon, illetve az info@cloudehr.hu e-mail címen, vagy vagy próbáld ki szoftverünket ingyenesen 14 napig.


152 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page