top of page

Villámgyors receptkiállítás sablonok segítségével


Ha megkérdeznénk egy egészségügyi dolgozót, hogy munkája során mely tényezőket tartja a legfontosabbnak, válaszában biztosan szerepelne az idő és a hatékonyság tényezője. Számos témába vágó bejegyzést olvashatsz tőlünk, ugyanis az orvosi szoftvereknek igencsak illik felvenni az iramot a XXI. század és a technika fejlődésével. Az orvosok kedvenc funkcióinak sorának csak a képzelet szab határt, ugyanis az online, felhőalapú szoftverek kiemelkedő biztonsággal és produktivitással működnek.


Alábbi cikkünkben a Cloudehr Orvosi Szoftverből történő receptkiállítást vizsgáljuk meg közelebbről extrákkal kiegészítve, hiszen az egyszerűség kedvéért felhasználóinak lehetőségük van a gyakran használt receptek rapid, mindössze két kattintásból álló kiállítására.


Gyógyszer & Magisztrális & Gyógyászati segédeszköz receptsablon készítése

A sablonhasználat eddig is jelen volt a szoftver bizonyos szegmensein belül, mint például a vizsgálati lapok és ambuláns lapok menüpontban, azonban elérkezett az idő, hogy a receptek tekintetében is bevessük ezt a “csodafegyvert”. Garantált, hogyha egyszer kipróbálod, akkor mindennapjaid részévé fog válni az újítás!


  • Új receptsablon előállításához először is navigálj egy páciens kartonjába, majd azon belül kattints az “Új recept” fülre, s a recept típus választónál add meg, hogy milyen receptet kívánsz létrehozni. (Gyógyszer/Magisztrális/GYSE) A kiválasztást követően fontos figyelembe venni, hogy különböző jogcímek között válogathatunk, így igény szerint mindenképp gondosan állítsd be azt is.



  • Ezt követően nincs más teendő, mint a Receptsablonok elnevezés alatt található “+Új receptsablon/”+Új magisztrális sablon” opcióra kattintani, majd megjelenik a már ismert receptkiállító felület.


TIPP: Az e-Recept kiállítással kapcsolatos technikai információkról tovább olvashatsz alábbi cikkünkben.


  • A gyógyszer kiválasztása után lehetőség van a sablont elnevezni a “Sablon neve” mezőben. Miután elkeresztelted az újdonsült sablont, töltsd ki gondosan az alábbi mezőket is és adj meg minden fontos információt a vényről, annak adagolásáról, típusáról, stb.


  • Végezetül nincs más hátra, mint a “Mentés sablonreceptként” gombra kattintani. A sikeres létrehozást követően a sablont igény szerint bármikor lehet módosítani vagy szerkeszteni.




Figyelem! A receptsablon készítésének metódusa megegyezik mind a Gyógyszer, mind pedig a Magisztrális és GYSE recepttípus esetében.


  • Könnyen előfordulhat, hogy a kész sablon módosításra szorul, vagy az idő múlásával már nincs rá szükség, ezért a sablon jobb sarkára navigálva bármikor megengedett annak utólagos szerkesztése, illetve törlése az ott látható ikonokra kattintva.




Receptek újrafelírása
  • Tovább segíti a gyors és hatékony munkavégzést a receptek újbóli felírásának lehetősége is. A funkció alkalmazásával a pácienskartonban az “Aktivitás” alatt egy korábban már kiállított recepthez görgetve a “Műveletek” gombot és az “Új recept készítése ez alapján” lehetőséget kiválasztva duplikálható, így újra felírható ugyanaz a recept mindössze néhány kattintással.




FONTOS!


A receptsablonok Starter előfizetés esetén kizárólag próba jelleggel, Advanced csomagban 3 sablonig, Professional csomag esetén pedig korlátlan számban állnak rendelkezésre.


További hasznos információért látogass el Youtube, illetve Tudástár oldalunkra, kérdés esetén pedig fordulj hozzánk a support@cloudehr.hu e-mail címen keresztül.



66 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page